در این مقاله قصد داریم پمپ مکانیکی کولر آبی را با پمپ برقی کولر آبی مقایسه کنیم.قبل از مقایسه انواع پمپ،توضیحاتی درباره ی انواع کولر و اجزای کولر آبی بیان می کنیم.با ما همراه باشید.

انواع کولر

کولرها برحسب نوع، به دو نوع کولر آبی و کولر گازی تقسیم بندی می شوند که برحسب موقعیت آب و هوای محلی، انتخاب شده و مورد استفاده قرار می گیرند.کولر آبی بیشتر در نقاط خشک و کولر گازی در مناطق مرطوب استفاده می شوند.

کولرهای آبی از جمله پر استفاده ترین سیستم های خنک کننده در ایران و بسیاری از کشورهای جهان به شمار می روند.

این کولرها دارای استهلاک پایین می باشند چراکه مکانیسم ساختاری آنها بسیار ساده است. از طرف دیگر بالغ بر ۸۰% سیستم های سرمایشی استفاده شده در ایران را این نوع کولرها تشکیل می دهد.

 

انواع کولر آبی

کولر آبی با توجه به میزان جحم هوای تولیدی دارای واحدهای حجمی ۲۵۰۰، ۳۰۰۰، ۳۵۰۰، ۴۰۰۰، ۴۵۰۰، ۵۰۰۰،۶۰۰۰، ۶۵۰۰، ۷۰۰۰ و … تولید می شوند. این اعداد برحسب فوت مکعب در دقیقه (CFM) می باشند.

 

ساختمان اصلی کولر آبی:

موتور الکتریکی

این نوع موتور الکتریکی از نوع قفسی(قفس سنجابی) است که راه اندازی آن خازنی یا مقاومتی دو دور می باشد.

موتور الکتریکی کولرهای آبی هوایی، دارای قدرت های مختلف ۳/۱، ۲/۱، ۴/۳ و ۱ اسب و برای کولرهای آبی دستی این قدرت ها ۸/۱ و ۲۰/۱ اسب می باشند. این موتورها دارای کلکتور(روتور سیم پیچی شده) نیستند به همین دلیل با صدای بسیار کم، حجم و قیمت کمتر و عمر طولانی تر مورد استفاده قرار می گیرند.

موتور کولر آبی دارای دو دور ۱۰۰۰ و ۱۵۰۰ دور در دقیقه می باشد که آنها با اصطلاح دور کند و دور تند شناخته می شوند. ساختمان موتور کولر آبی دارای سه مشخصه سیم پیچ، راه انداز، دور کند و دور تند می باشد.

 

شناور کولر آبی

وسیله ای است که جهت تنظیم مقدار آب و ارتفاع آب در داخل تشتک کولر قرار می گیرد.

 

جعبه اتصال الکتریکی کولر آبی

این جعبه از مواد عایق ساخته شده است و به بدنه داخلی کولر متصل می شود. به طوری که در روی آن یک سری پیچ های اتصال همراه با حروف و در بعضی موارد با نقشه اتصال دیده می شود. این جعبه دارای یک در پوش محافظ است.

 

تسمه، پولی باد بزن، پولی موتور، حلزون، پوشال و توربین کولر آبی

زمانی که موتور کولر آبی شروع به کار می کند حرکت دورانی ایجاد می نماید که این حرکت از طریق پولی موتور و تسمه به پولی باد بزن انتقال می یابد و پولی باد بزن از طریق توربین و حلزون، هوای خنک تولید شده را به درون کانال کولر هدایت می کند.

پوشال از طریق آب پمپاژ شده از پمپ مرطوب می شود و باعث خنک شدن باد تولید شده خواهد شد.

 

انواع پمپ کولر آبی

وظیفه پمپ کولر آبی، پمپاژ آب از تشتک کولر به سه راهی انشعاب می باشد. پمپ های کولر آبی از جهت نیروی محرکه سیستم به دو دسته پمپ برقی و پمپ مکانیکی تقسیم می شوند.

پمپ برقی برای کار کردن از الکتریسته استفاده می کند اما پمپ مکانیکی نیازی به الکتریسیته ندارد، در حقیقت این نوع پمپ از نیروی گردش موتور کولر نیروی خود را تامین می کند.

 

پمپ برقی کولر آبی

این قسمت عمل پمپاژ آب به بدنه کولر را بر عهده دارد. این پمپ دارای قسمت های مختلف می باشد:

  • پایه اصلی پمپ که در داخل آب قرار می گیرد.
  • پروانه ای سه یا چهار پر که همانند توربین آب را پمپاژ می کند.
  • کفی پمپ که در زیر پایه اصلی قرار می گیرد و نقش آب بندی پمپ را بر عهده دارد.
  • چپقی به پایه متصل شده و آب را به سه راهی منتقل می کند.
  • کلاهک پمپ در بالای پمپ قرار می گیرد که از ورود آب به قسمت الکتریکی موتور جلوگیری می کند.

 

پمپ مکانیکی کولر آبی

این پمپ همانند پمپ برقی وظیفه انتقال آب از تشتک کولر به سه راهی انشعاب را برعهده دارد. همانگونه که از اسم این نوع پمپ مشخص است، پمپ مکانیکی برای پمپاژ آب از انرژی مکانیکی به جای انرژی الکتریکی استفاده می نماید.

 

مقایسه پمپ برقی کولر آبی با پمپ مکانیکی کولر آبی

از آنجایی که پمپ برقی با برق کار می کند و پمپ مکانیکی نیازی به برق ندارد، شما با استفاده از پمپ مکانیکی می توانید میزان مصرف برق مورد استفاده کولر را تا ۵۰% کاهش دهید که این باعث صرفه جویی قابل توجه در مصرف برق خواهد شد.

عیب پمپ برقی این است که معمولا به اندازه پمپ مکانیکی قوی نیست و نرخ جریان کمتری را در مقایسه با پمپ مکانیکی دارد و نمی تواند با سرعتی برابر با سرعت پمپ مکانیکی حجم یکسانی از سیال را منتقل کند.

اکثر پمپ های برقی کولر از دوام کافی برخوردار نیستند ، این در حالی است که بسیاری از مصرف کنندگان از عملکرد پمپ مکانیکی در دراز مدت راضی بوده اند.

 

مزیت های استفاده از پمپ مکانیکی در مقایسه با پمپ برقی کولر

عدم خطر برق گرفتگی:

در بسیاری از موارد که آب پمپاژ شده از پمپ برقی، به دلیل تماس با موتور الکتریکی این پمپ، دارای الکتریسیته بود که در نتیجه سبب برق گرفتگی شده است.

دور کند و دور تند:

موتور پمپ برقی دارای سرعت چرخش ثابت است که دور کند و دور تند کولر تاثیری در سرعت پمپاژ این پمپ ندارد، بنابراین آب را با دبی مشخص و ثابت پمپاژ می کند.

اما از آنجایی که پمپ مکانیکی با موتور اصلی کولر در ارتباط است در نتیجه با افزایش یا کاهش دور موتور میزان سرعت آب پمپاژ شده نیز تنظیم می شود و تغییر می کند که این امر نیز می تواند سبب صرفه جویی در مصرف آب کولر نیز گردد.

رگلاژ سریع و آسان تسمه کولر

قابلیت تعویض کلیه قطعات

قابلیت نصب سریع و آسان

ثبت اختراع داخلی و کمک به اقتصاد داخلی کشور

ارسال رایگان به سراسر کشور

نصب رایگان در استان البرز

 

باتوجه به موارد ذکر شده در مورد پمپ برقی و پمپ مکانیکی، پمپ مکانیکی از مزیت های بیشتری نسبت به پمپ برقی برخودار است. در نتیجه انتخاب این پمپ و یا جایگزینی آن با پمپ برقی می تواند یک گام مثبت و به صرفه برای استفاده کنندگان از کولر آبی باشد.

لطفا پیشنهادات و نظرات خود در مورد پمپ مکانیکی کولر آبی را با ما در میان بگذارید.شما کدام نوع پمپ کولر آبی را ترجیح می دهید؟

۲ دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • با سلام
    از این پمپ در منطقه ما موجود ندیدم تا الان
    در صورت خرید ومعیوب شدن لوازم یدکی رو چطور میشه تهیه کرد برای ما که شهرستان هستیم که مقرون به صرفه باشه
    و برای کولرهایی که اون پایه محور گردان که روی تصمه قرار میگیره چه راه کاری دارید چون یسری کولرها مدل نصب دینام فرق داره

    من حدود ۱۴ساله کار انجام میدم علاقه مند هستم به پخش به صورت نمایندگی چه شرایتی داره
    فعلا یدونه بصورت نمونه تهیه میکنم عملکردشو برسی کنم
    ممنون میشم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست